Ik maak gebruik van verschillende soorten hars (de Engelse benaming is wax) waaronder  het merk Perron Rigot en Ital Wax. Daarnaast gebruik ik een merkloos product wat is afgestemd op mijn persoonlijke wensen. Op deze manier kan ik de keuze voor een product afstemmen op de klant want geen enkele huid is het zelfde. 

 

Voordat ik met de behandeling begin, reinig en ontsmet ik de huid waardoor infecties geen kans krijgen. Uiteraard gebruik ik nitrile handschoenen welke door vrijwel iedere huid verdragen worden. De eventuele instrumenten als pincet en spatel zijn ook gereinigd.

 

 

De wax die ik gebruik voor de gevoelige delen (bijv. brazilian en oksels) is een harde wax. Ik breng deze warm aan en na afkoelen is de wax hard geworden. In deze gestolde vorm kan ik het plakje wax met een korte beweging verwijderen waarbij in 1 haal het haar wordt verwijderd. Dit is niet geheel pijnloos maar ook zeker niet ondraaglijk. Noem het vervelend want veel meer dan dat is het niet. Direct na het verwijderen druk ik met mijn hand op de behandelde plek waardoor de pijnprikkel vrijwel direct wegebt.  Overigens hecht de hars zich alleen aan de haar en niet aan de huid wat de behandeling aangenamer maakt.

 

Na afloop van de behandeling is de huid licht beschadigd. Om deze reden gebruik ik een After Care. Deze verzorgt en beschermt de huid. De huid kan de eerste 24 uur wat rood zijn. Maakt u zich hier geen zorgen over. Naarmate u vaker gewaxt wordt, zal de roodheid sneller verdwijnen.

 

Bescherm uw gewaxte huid in de zon met een hogere factor maar houdt in acht dat u kort na het waxen, uw huid uit de zon houdt.

 

Voorkom ingegroeide haren door uw huid te scrubben. Ik adviseer iedereen die regelmatig waxt, een mild scrubproduct te gebruiken tijdens uw standaard doucheritueel. Talg en dode huidcellen worden hiermee verwijderd zodat de nieuwe haar niet belemmerd wordt tijdens haar weg naar buiten.

Uw haar heeft lengte nodig voor het beste waxresultaat. Ik adviseer een minimale lengte van 4 à 5 millimeter. In sommige gevallen kan het gewaxt worden wanneer het hier nog niet helemaal aan voldoet maar dan overleg ik liever eerst omdat we dan mogelijk wat meer tijd nodig hebben ivm epileren.

 

Haren groeien in verschillende fases. Bij de eerste keer waxen, worden alleen de haren verwijderd die boven de opperhuid komen. Haren die zich net onder de huid bevinden, komen kort na het waxen alsnog naar buiten. Na ongeveer 3 waxbeurten zijn de meeste haren in dezelfde groeifase en is het resultaat het mooist.

 

Heeft u vragen? Stel ze gerust.

 

Warme groet,

 

Claudia